Rușinea de a fi alb, heterosexual, fumător și cisgender


Albilor cărora vă este rușine că sunteți albi, gata cu tăcerea voastră criminală și lașă! Gata cu vina asta care vă chinuie până dincolo de părinți, de moși, de strămoși! Gata cu complicitatea voastră cu minciuna și ieșiți pe străzi, în fața blocurilor, pe străzi și maidane să vă strigați din toată ființa rușinea de a fi albi! Și tot așa ar fi bine să faceți și voi, heterosexualilor cărora vă este rușine că sunteți așaȘi toți cei care, din neatenție, încă nu sunteți transgenderi ieșiți și căiți-vă că ați amânat asta fiindcă abia acum ați înțeles că maștera noastră natură v-a batjocorit astfel!

Și cei înalți să se căiască fiindcă nu sunt îndeajuns de scunzi, și cei miruiți cu viața vorbirii că nu sunt muți, și văzătorii că nu sunt orbi, și inteligenții că nu sunt proști, și fumătorii că se ascund, și bogații că nu sunt săraci, și cei puțin fericiți că nu sunt atoate nefericiți, și oamenii toți că nu sunt animale de povară la cărat morții sau încolăciri putrede în ghemurile șerpăriilor dintre abis și nefire.

Mă opresc și îmi trag sufletul acum fiindcă, probabil, cei mai mulți dintre cei care au citit se întreabă de unde o asemenea apocalipsă lipsită de noimă. Atroce și de neimaginat pentru orice minte normală. Ei bine, tot ce am scris mai sus nu e altceva decât Credo-ul mai mult sau mai puțin metaforizat al Corectitudinii Politice (CP) care, sub pretextul unui abuz criminal făcut de Poliția din Minneapolis, a chemat America la revoltă. Chipurile, împotriva rasismului! Cu adevărat însă tot ceea ce se întâmplă acum este Primul Mare Război pe care Corectitudinea Politică îl duce pe stradă pentru a-și marca triumful Terorii. Dar și primul mare experiment de masă pe care teoreticienii CP îndrăznesc să îl facă: sute, mii de albi au mărturisit în public că le este rușine că sunt albi!

Și ca atare, își cer scuze pentru asta. Ceea ce, la un nivel cu mult mai puțin toxic, făceau KGB-iștii care au inventat reeducarea de la Pitești. Numai că acolo era vorba „doar” — vă rog mult să mă iertați pentru acest ticălos „doar” – o apostazie, o lepădare de credință și de o ideologie. Ceea ce ține de achizițiile noastre ca ființă socială. De data aceasta, adepții noii religii a CP — seduși de frumusețea egalității între semeni —  fac asta fără nicio presiune exercitată asupra lor, în deplină libertate de conștiință. Ceea ce se petrecea acum o vreme în intimitatea orwelliană a unui colegiu american, Evergreen State College, a devenit acum un act de hipnoză publică. De fapt, colegiul despre care e vorba era una dintre școlile cele mai firești în ceea ce privește raporturile dintre minorități. Numai că era de ajuns. Profesorii trebuia să regrete public că sunt albi, heterosexuali și cisgender, adică nu sunt transgender. Or, asemenea păcate se cereau mărturisite în fața colegilor și a studenților.

Simplificând lucrurile, faptul de a fi minoritar, odată cu explozia protestelor, va prevala în fața legii și a orice. Nu e de mirare, deci, că unii judecători americani au fost de părere că articolul din Constituție ce prevede caracterul inviolabil al proprietății să fie suspendat în perioada demonstraților „pașnice”. Nu e deloc de mirare nici că 9 din cei 13 consilieri locali din Minneapolis au promis, luni, ca vor vota pentru desființarea poliției din urbe. Nu e de mirare nici că poliția gândirii a celor care citesc aceste rânduri va considera că orice referire la actele de vandalism e rasism odios. Ca întregul articol, de fapt.

Comentariu anonim:

Cei mai periculoși sunt cei care atribuie etichete cu multă lejeritate și care cred că au o moralitate tip Maica Tereza dar susținută de o inteligență mediocră. Regimurile totalitare încep cu cei care vor să facă „binele cu orice preț”. Niciun ticălos nu-ți va spune că vrea să îți facă râu și să îți ia libertatea ci va expune o serie de motivații prin care arată că vrea o lume mai bună, să te facă pe tine mai bun, să îi facă pe toți egali și tratați drept, și bla bla bla, așa cum au făcut și comuniștii și au ajuns la o abominație prin care au chinuit, omorât și batjocorit sute de milioane de oameni. Promotorii ideologiei Political Correctness sunt noii comuniști – în cele din urmă vor chinui, teroriza și omorî în numele idealurilor de bine pentru umanitate. Poate reușim să învățam totuși din istorie?

Comentariu Theodor Baconschi:

În istorie, răul e comis mereu în numele binelui. Adepții tuturor dictaturilor, executanții tuturor genocidurilor, tovarășii de drum ai totalitarismului brun sau roșu – au fost sincer convinși că acționează politic corect, că apără o cauză nobilă (care nu mai suferă amânare) și că vor construi o lume mai evoluată, o societate mai dreaptă etc. Când utopia lor – pentru a cărei încarnare au luptat fanatic – a produs uriașe catastrofe sociale, economice și psihologice, ei au avut mereu un singur răspuns: intențiile erau bune…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s