Conformitatea. De ce nu e întotdeauna bună.


Ați văzut ce ușor ne-am obișnuit cu Pașaportul Covid? Imediat ne-am obișnuit! Aproape că nici n-a durut. Presa ne-a făcut semn cu stânga și politicienii ne-au tras-o cu dreapta de ne-au căpiat. Aș fi vrut să cunosc și eu metode de-astea de manipulare și distragere a atenției. Am senzația că convingeam mai multe fete să facă sex anal cu faze de-astea. Le puneam TikTok-ul în față și mă descurcam eu pe la spate. O să ne mai obișnuim noi cu multe până să ajungem ”Produsul Verde”. Mă rog, pulimea neo-liberală ajunge în vana de amestec cu ”Produsul Verde”. Noi, progresiștii autentici, ajungem ingredient principal în fabrica de burgeri sintetici a lui Bill Gates. Suntem mânați către malaxor, într-un marș socio-economic forțat, chiar de către progresiștii noștri. Că așa a fost la orice revoluție culturală – când poporul rămâne fără dușmani, poporul devine dușmanul. Pic cu pic se face marea. Azi un lockdown, mâine un pașaport digital, poimâine nu mai poți lua trenul nicăieri și nu te mai poți deplasa nici între localități fără el. Adică Franța! Pe urmă nu mai poți să te angajezi fără el, nu mai poți face credit fără el… nu mai poți interacționa economic și tot așa. Adică Australia! Pe urmă nu mai poți vorbi despre chestiile astea ca să nu dezinformezi și să nu-ți pierzi finanțarea. Adică SUA, China și Europa! Și uite așa… Ce proteste, ce drepturi, ce atâtea libertăți? Conform presei mondiale nici nu erau sute de mii de protestatari. Erau niște anti-vacciniști rătăciți în drum spre spitalul de nebuni. Erau câțiva turiști la coadă la kurtoși. Doi saltimbanci pe care insistă să-i filmeze televiziunile lui Putin ca să bage zâzanie. E vina lui Putin! Dacă nevasta n-are orgasm – Putin! Dacă nu e acră ciorba – Putin! Cică nu-i autoritarism dacă e pentru sănătatea noastră. Nu-i ca și cum toate dictaturile din istorie s-au instaurat sub pretextul bunăstării poporului. S-a ajuns la un nivel de ipocrizie în care oameni care și-au luat pe cârcă de la jandarmi, în 10 August, au ajuns să justifice violența împotriva protestatarilor din Germania și Franța. Taman Maica Europa, Preacurata care condamna Jandarmeria Română, a pus bâta pe ai ei mai abitir decât ai noștri. Halal valori europene! În rest… e ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Circulați, vă rog! Nimic de văzut aici! Circulați!

Planeta a fost mai preocupată de zborul spațial de agrement al unor multimiliardari decât de propria ei soartă. Zeii noștri s-au plimbat pe orbită fără niciun scop științific, în aplauzele unui fond cinegetic obsedat să se masturbeze pe un vis imposibil, acela de a ajunge la fel de bogați sau psihopați ca ei… Nu-mi dau seama exact. Ăstora le-a mers bine de tot în pandemie. Pe lângă miliardele pe care le-au primit moca de la guverne, i-a uns la suflet orice lockdown. Le-a înzecit averile. Dar asta nu poate fi corupție, ci doar conspiraționism. Nu contează că un om ca Bezos poate plăti din buzunar câte 10 milioane de dolari fiecărui factor decizional de pe planeta asta sau că presa mondială e controlată de un grup de câțiva indivizi. N-are cum! Nu contează că acum avem două economii de facto – una financiar-bancară care zboară deasupra celor mai înalte culmi și o economie reală care se târăște în moloz. Nu contează că, de un an jumate, sectorul privat clinic sănătos a devenit bugetar prin învăluire și bolnav prin internare forțată. Astea sunt simptomele unei economii sănătoase – să ne plătim salariile din banii noștri, din ajutoare de lockdown, din subvenții de la stat și scutiri de taxe, din facilități fiscale, contracte ermetice și împrumuturi nerambursabile. Probabil că o să le plătim mai târziu. Imprimatul de bani cu nemiluita, creditele pe termen lung și aruncatul cu pisica moartă către un viitor îndepărtat nu pot funcționa la nesfârșit.

Acum e despre Afganistan.

Noua modă pe rețele sunt discuțiile despre geopolitică de coafor. Despre drepturile femeilor ce vor deveni victime ale talibanilor. Toate apărătoarele feminismului de pe Facebook au sărit zece metri în sus despre drepturile femeilor de parcă le-au descoperit ieri. O să dureze și asta cinci minute, cum durează toate, iar mai apoi se întorc la ”Marș, fă, ștoarfa dracu!” și scuipat pe geam în trafic, că uită mereu să-l deschidă înainte să scuipe. Ăsta e sportul lor – fac o campanie de “shaming” unei femei cu care nu sunt de acord, mai înjură un politician de sex feminin, mai spoiesc un fraier, mai cer o demisie și pe urmă plâng despre feminism. Like și inimioară. Se ceartă cu prietenii, că dușmanii nu le-ascultă. Eu nu înțeleg… parcă islamul era feminism. Nu așa ne spuneau progresiștii? Parcă multiculturalismul era prietenul feminismului și o forță pozitivă în Europa. Nu-i și asta tot o cultură? Nu e interzisă islamofobia pe toate rețelele de socializare? Nu urlau agitatoarele în hijab și activistele în țâțele goale să nu fim rasiști și misogini? Acum cultura asta islamică fundamentalistă, barbară, absolutistă și patriarhală nu mai e bună? Sau e genul ăla de toleranță de unic-sens în care tot ce vine de la noi e rasism sau sexism și tot ce fac ei în Europa e tradiție și cultură?

Poate că unii dintre voi nu mai țin minte sau erau prea mici atunci. Când a început crima asta împotriva umanității, acum douăzeci de ani, războiul din Afganistan era despre capturarea Al-Quaeda și a teroriștilor care au plănuit atacurile de la 12 septembrie, că pe-alea de la 11 septembrie știm noi cine le-a plănuit, dar nu putem spune ca să nu ne interneze cu forța la balamuc. Conspirația 9/11 e atât de toxică încât nici conspiraționiștii nu o discută de frică să nu ajungă în salonul de ”veseli” și să nu-și înstrăineze toți prietenii. Oricum, era logic să-i ataci pe afgani pentru un atentat plănuit, finanțat și executat de saudiți. Deși primul instinct al lui Bin Laden a fost să se dezică complet de atentat și să condamne atacurile asupra civililor, în trei zile a primit foaia de la CIA și a recunoscut tot. Avea barba aia lipită cam strâmb și era ceva mai brunet decât Bin Ladenul cu care eram noi obișnuiți, dar dacă a recunoscut omul… ce să mai zici? După șase luni, americanii anunțau că Al-Quaeda a fost destructurată complet. Victorie! Au mai stat 20 de ani că-și pierduse Obama brelocul primit cadou de la Ordinea Mondială și îi părea rău de el. Pe urmă a devenit despre terorism în general. Oamenii erau nedumeriți că sunt considerați invadatori într-o țară care nu-i a lor și nu înțelegeau de ce populația refuză să accepte un regim politic de paiațe înscăunate cu forța. Am uitat cum se numesc ăștia care luptă pentru patria lor împotriva unui regim militarist expansionist… ăăă… Gata! INSURGENȚI! Insurgenți se numesc! Al dracu Putin! Pe urmă Războiul din Afganistan a devenit despre drepturile omului. Drepturile omului se aduc cu drona lansată de pe portavion. O rachetă TLAM explodează cu echivalentul a 1450 de kilograme de drepturile omului.

Pe urmă a fost despre stabilitatea economică a Afganistanului. Nu știu cu cât se tranzacționau șlapii și căcărezele de capră pe bursa de la Tokyo, la vremea respectivă, ca să fie despre stabilitatea economică a Afganistanului. Oare să fi fost despre stabilizarea producției de opiacee și despre resursele alea minerale de 3000 de miliarde de dolari? Nu cred… Pe urmă a devenit despre stabilitatea politică în regiune. Toți mafioții și capii de miliții islamiste au primit vile, mașini, susținere militară și averi cât să-și pună în cap. Asta ca să garanteze stabilitatea în regiune, de pe la Londra, Paris și New York, pe unde s-au mutat imediat după ce au luat banii. Că doar nu erau proști să stea în haznaua aia, să-și rupă amortizoarele la Bentley! Au venit prin Europa și prin State ca să facă moschei, să recruteze și să radicalizeze tineri influențabili, din banii contribuabililor.

Zilele trecute citeam comparații între talibani și ortodocși. Sunt la modă acum. E moda asta facilă de atacat ținte ușoare și jignit gratuit ca să părem treziți. Eu sunt agnostic… sau ateu, cum vreți să înțelegeți agnosticismul, dar mie chestiile astea nu-mi plac deloc! Ceva mă face să cred că nevastă-mea poate trece în fustiță pe lângă biserică fără să o ia ortodocșii la palme sau bâte pe spinare. Ceva mă face să cred că popa ortodox te lasă să-ți divorțezi bărbatul fără să-ți dea cu acid sulfuric pe față sau cu piatra în cap. Aș zice că-s niște diferențe. Am senzația că ortodocșii nu spânzură gay de macarale și nu ciopârțesc minorități sexuale ca hobby. Așa că eu nu înțeleg mare lucru din toate astea. O fi bine, o fi rău? Nu știu ce să zic… Poate doar că mi-aș dori ca episodul ăsta din South Park să se termine odată!


Și înapoi la COVID…

Și uite așa s-a împrospătat ciclul de știri și a dispărut controversa Covid Pass din ”Trending”… Când s-o epuiza subiectul Afganistan și valul 4, vine Valul 5, mai o tulpină Gamma sau un atac terorist printr-o capitală europeană și iar se schimbă ciclul de știri. Și iar uităm de ce durea înainte de noul scandal. E o planetă cu atenția și capacitatea de asimilare a unui pui de găină. Mai vede o râmă, mai lucește un nasture, îl mai strigă cloșca, ceva… ca să treacă timpul până ajunge în oala de ciorbă.


Anul trecut “Certificatul Verde” Covid care limitează drepturi în UE era doar conspiraționism. Toți cei care atrăgeau atenția că e doar începutul erau considerați nebuni, aveau întrebări prostești, frici nejustificate și meritau batjocura presei, a clasei politice și a rețelelor de socializare. Astăzi “Covid Pass” este o realitate. La nivel european nu se poate călători fără el. Germania, Italia, Spania, Franța și alte țări extind restricțiile dincolo de călătorie, injectând controlul în viețile private ale cetățenilor. Anul trecut “Virusul Făcut și Scăpat din Laborator” era doar o conspirație ridicolă. Nu contau informările USDOD, sursele din domeniu și specialiștii care atrăgeau atenția asupra unor “semnalmente biologice” dubioase. Toate erau fake news și cădeau sub satârul cenzurii online. Astăzi, mailurile lui Fauci și audierile din Senatul SUA au dovedit nu numai că virusul era studiat în laboratorul din Wuhan, dar și modificat în așa-zisele experimente “Câștig de Funcție”. Ce coincidență că pandemia a început în “mod natural” exact în locația laboratorului și primii infectați au fost angajați ai institutului de virologie din Wuhan. Ce coincidență că inspectorii NIH și OMS erau exact oamenii care au beneficiat de granturi pentru studierea viralizării coronavirusurilor. Ce coincidență că n-au găsit nimic neconform în urma investigării propriei lor inconștiențe! Anul trecut medicii, economiștii și oamenii de știință care contestau firul narativ impus de oficiali erau conspiraționiști și inconștienți. Astăzi au conturile de social media blocate, finanțările înghețate și sunt spoiți în presa aservită. Până și inventatorul tehnologiei mRNA a fost cenzurat pe Youtube. Nu-i mai găsesc interviurile. Ce lume frumoasă și sănătoasă clădim dacă un om de știință este pedepsit pentru studiile pe care vrea să le deconspire și este declarat “fake news” de un corigent de la Google. Majoritatea va rămâne ancorată în minciunile oficiale, în cârdășia dintre China și un OMS corupt, înfricoșat că-și pierde banii. Nu-i mai poți întoarce din drum. Proștii și ticăloșii preferă să moară arși decât să recunoască flăcările pe care tot ei le-au aprins. Nu știu ce mă deranjează mai tare… Faptul că nu puteți recunoaște un căcat nici atunci când călcați în el sau faptul că îmi insultați inteligența după ce ați călcat.

articol scris de Dan Pavelhttps://www.facebook.com/dan.v.pavel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s